Kontakt os
Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har nogle spørgsmål eller gerne vil besøge os.
Børnehuset Vesterled
Østervang 11
Mail: vesterled@brondby.dk
Leder: Gitte Vebert Birk
Mail: giveb@brondby.dk
Telefonnumre:
Kontor: 43282383
Larverne: 23993701
Haletudserne: 23993703
Morgenfruerne: 40497233
Spirerne: 23993700
Solsikkerne: 40497224
Personale og struktur
I Vesterled har vi plads til 60 børnehavebørn og 24 vuggestuebørn. Vi har to vuggestuegrupper, Larverne og Haletudserne, med 12 børn i hver. Grupperne er nye, lavet i fine nye tilbygninger. Der er tre voksne på hver stue. Dog har vi en flyver(en ansat), der også er i vuggestuegrupperne. Vi forsøger, at lære vuggestuebørnene alle voksne at kende, det gør overgangen til børnehaven nemmere.
Når børnene i vuggestuen er 2,8-3 år, flytter de til en børnehavegruppe. Her har vi Morgenfruerne og Spirerne. Der er omkring 20-22 børn i hver gruppe. Antallet skifter en del. Fast har vi dog tre voksne på hver stue, men også her er der en flyver der kan træde til.
Måltider
Vi har vores eget køkken i Børnehuset Vesterled. Det er nyrenoveret efter vores opbygning. Vi har en køkkenassistent ansat i 35 timer om ugen. Principperne for madlavningen er skruet sammen af køkkenassistenten og ledelsen. I 2022 er det meningen at vi laver en ny politik for måltider i samråd med Vesterleds forældrebestyrelse.
Vi spiser varm mad tre gange ugentligt, og to dage spiser vi rugbrød.
Vores køkkenassistent tilstræber en balance mellem det kendte og nyheder, hvor børnene opdager en anden slags mad end den vante. Børnene lærer dermed, at turde smage og prøve noget nyt.
Når vi spiser sidder børnene ved et fast bord med en fast voksen. Forudsigeligheden ved at sidde ved det samme bord, de samme børn og den samme voksne, skaber ro og tryghed hos børnene som medvirker til, at måltidet bliver et tidspunkt på dagen med rart samvær og ro til at samtale.
Vi arbejder med børnenes selvhjulpenhed ved, at børnene selv øser maden op på tallerkenen og smører egne madder. Vi lærer børnene at bede om maden: ”vil du række mig kartoflerne”. Vi viser børnene hvordan man spiser med bestik og hjælper med at skære maden ud. Qua vores åbne køkken er der mange børn som opsøger økonomaen til samtale, om dagens menu m.m.
I corona perioder har vi valgt, at fødselsdags guf skal være pre-indpakket, dette for at mindske risikoen for børnene. Når vi ikke skal tænke på corona, vil det være muligt igen at medbringe, kagemænd og div.