Du har ret til hjælp, hvis du har brug for det
Er du under 18 år, og er der noget i din hverdag, som gør, at du har det dårligt? Så kan du få hjælp her.
Se hvordan vi kan hjælpe dig på din sideHar du brug for hjælp til et problem eller nogen at tale med om din situation eller bare livet, så er der forskellige steder, du kan henvende dig i Brøndby.
Har du brug for at tale med nogen om noget, der er svært, eller har du brug for at få hjælp til et konkret problem, så er der forskellige muligheder og tilbud i Brøndby. Læs om dem i listen.
BørneTelefonen er børnenes telefon, og er oprettet for at give børn og unge mulighed for at få gode råd eller en at snakke med - helt gratis.
På BørneTelefonen kan børn og unge helt anonymt tale med en af rådgiverne om, hvad der bekymrer dem og fortælle om deres tanker og problemer
Som barn eller ung, kan du både chatte med eller ringe til BørneTelefonen.
Ring til Børnetelefonen på tlf. 116 111
Eller gå ind på deres hjemmeside bornetelefonen.dk for at chatte.
I gennemsnit er der omkring 15.000 skilsmisser i Danmark om året, og næsten hvert tredje barn oplever, at deres mor eller far bliver skilt. Der er derfor rigtig mange børn, der oplever det samme som dig.
Hvor skal du bo?
Når dine forældre bliver skilt, eller flytter fra hinanden, skal de blive enige om, hvor meget du skal bo hos din far, og hvor meget du skal bo hos din mor. Det er en rigtig god ide, at du fortæller dem, hvordan du har det, og hvad du selv godt kunne tænke dig.
Det kan føles rigtig svært, og hvis du har brug for nogen andre at tale med i forbindelse med dine forældres skilsmisse, kan du tage fat i en lærer på din skole, en pædagog på fritidshjemmet eller en anden voksen som du stoler på.
Du kan også benytte Børns Vilkårs rådgivning - enten BørneTelefonen eller BørneChatten.
Få rådgivning gode råd på nedenstående hjemmesider:
Samvær med dine forældre
Du har ret til at se begge dine forældre. Dine forældre kan for eksempel beslutte, at du skal bo lige meget hos hver af dem. Det kan også være, de beslutter, at du skal bo mest hos din far og være sammen med din mor hver anden weekend. Og måske beslutter de noget helt tredje.
Du har ret til at sige din mening om, hvordan du kunne tænke dig, at det skal være, men du skal vide, at det ikke er sikkert, at det bliver, som du ønsker. Hvis du vil vide mere, kan du læse mere om samvær og bopæl på Familieretshusets hjemmeside.
Hvem kan jeg snakke med, og hvor kan jeg få hjælp?
Det kan ind i mellem føles ensomt, når ens forældre går fra hinanden. Men du er ikke alene, da hvert tredje barn på et tidspunkt oplever, at deres forældre går fra hinanden eller bliver skilt. Der er helt sikkert børn og unge omkring dig, som kender din situation.
Hvis du har brug for nogle at snakke med, eller hvis du har brug for hjælp til at komme videre, er der flere gratis muligheder til dig:
Hvis du er utilfreds, og gerne vil klage
Indtil du er fyldt 18 år, er det din mor og far, som bestemmer over dig, også selvom dine forældre er skilt. Men hvis du synes, du ser den ene af dine forældre for lidt og du gerne vil flytte over til den anden forælder, eller hvis der er noget andet, du gerne vil lave om på, så har du noget, man med et svært ord kalder ’barnets initiativret’. Du skal være fyldt 10 år, før du kan bruge din initiativret.
Hvis du bruger din initiativret, betyder det, at din mor og far og en sagsbehandler fra Familieretshuset skal overveje om nogle af aftalerne omkring dig skal laves om, nu hvor du har fortalt, at du er utilfreds.
Du kan enten ringe, skrive eller møde op i en af Familieretshusets afdelinger og herefter er det Familieretshuset og dine forældre, som snakker sammen og kigger aftalerne omkring dig igennem én gang til.
Du skal vide, at det ikke er sikkert, at tingene bliver, som du ønsker. Men nu ved du, at både dine forældre og Familieretshuset har hørt, hvordan du har det, og hvad du godt kunne tænke dig.
I kommunen har vi et behandlingscenter, som tilbyder:
Kontakt behandlingscenter Brøndby (BCB)
Horsedammen 42
2605 Brøndby.
Tlf. 43 28 28 36
Mail: bcb@brondby.dk
Telefontid
Mandag kl. 9-14.30
Tirsdag kl. 9-14.30
Onsdag kl. 9-14.30
Torsdag kl. 9-17.30
Fredag kl. 9-12
Åbningstid for personligt fremmøde
Mandag kl. 9-10.30
Tirsdag kl. 9-10.30
Torsdag kl. 9-10.30
Fredag kl. 9-10.30
Er du under 18 år, og er der noget i din hverdag, som gør, at du har det dårligt? Så kan du få hjælp her.
Se hvordan vi kan hjælpe dig på din side