Maja Højgaard er Brøndbys nye borgmester

Socialdemokraten Maja Højgaard overtager borgmesterposten 1. juni 2024, når Kent Magelund går på pension.

Det bliver 38-årige Maja Højgaard, som sætter sig i borgmesterstolen den 1. juni 2024. Den nye borgmester blev formelt valgt på kommunalbestyrelsesmødet i dag den 22. maj.

Maja Højgaard blev valgt ind i Brøndbys Kommunalbestyrelse ved kommunalvalget i 2021 og har siden 2022 været 1. viceborgmester og formand for Social- og Sundhedsudvalget.

Den afgående borgmester, Kent Magelund, er ikke i tvivl om, at Maja Højgaard er den helt rigtige til at stå i spidsen for Brøndby:

”Jeg kender Maja som en både engageret og kompetent politiker med stærke værdier. Jeg er derfor helt sikker på, at hun vil blive en dygtig borgmester, som hver dag vil kæmpe for Brøndby, og som jeg er tryg ved at give stafetten videre til”.

Den nye borgmester bliver Brøndbys sjette borgmester og den første kvinde på posten.

”Jeg er både stolt og ydmyg over at blive valgt som borgmester for den by, jeg elsker. Det føles meget meningsfyldt”, siger Maja Højgaard.

Hun er uddannet læge og har tidligere været medlem af regionsrådet i Region Hovedstaden i seks år, hvor hun blev valgt ind, da hun var 23 år.

Som borgmester vil Maja Højgaard bruge partiets valgslogan ”Sammen om Brøndby” som ledestjerne.

”Brøndby er kendetegnet ved at have stærke fællesskaber. De fællesskaber er vigtige at understøtte, da det giver livsmod og livskraft at føle, at man er en del af noget større. Vi står overfor mange udfordringer, og her er fællesskaberne også en del af nøglen, der samtidigt styrker vores demokrati”, siger Maja Højgaard.

Hun bor i Brøndbyøster Landsby sammen med sin mand og parrets to sønner. Maja Højgaard er stor fodboldfan og har blandt andet været med til at stifte Brøndby Damer, der handler om at få flere kvinder til at føle sig som en del af det sociale fællesskab omkring superligaklubben Brøndby IF.

Nuværende borgmester Kent Magelund og kommende borgmester Maja Højgaard.

Kontakt

Staben for Politik, Jura og Kommunikation

Brøndby Rådhus
Park Allé 160
2605 Brøndby

Tlf. 43 28 28 28

staben@brondby.dk

Pressekontakt

Line Rønø Baun
Kommunikationskonsulent

Tlf. 43 28 22 34 / 60 22 79 44
kommunikation@brondby.dk

Pressekontakt

Anni Hornbak Sperling
Kommunikationskonsulent

Tlf. 43 28 21 33
kommunikation@brondby.dk

Sidst opdateret den 23. maj 2024
Skrevet af Brøndby Kommune