Botilbuddet Enghusene får endnu flere boliger

Et lån fra Sundheds- og Indenrigsministeriets lånepulje har nu gjort det muligt for Brøndby Kommune at øge antallet af pladser i den planlagte permanentliggørelse og udvidelse af botilbuddet Enghusene.

Botilbuddet Enghusene, som er opført som midlertidige pavillionbyggeri, skal etableres som permanente boliger og antallet af pladser udvides. Det sker med hjælp fra et lån fra Sundheds- og Indenrigsministeriets lånepulje, som Brøndby Kommune har fået en dispensation fra.

Det betyder, at kommunen optager et lån, som skal tilbagebetales over 30 år og samtidig belaster projektet ikke kommunens anlægsloft. Derfor kan Enghusenes nuværende fem pladser udvides til ti pladser i stedet for, som planlagt, syv pladser. Kommunen er forpligtet til at stille mindst 25 procent af pladserne til rådighed for andre kommuner.

Enghusenes boliger forventes at kunne tages i brug ultimo 2026. I byggeperioden er de nuværende fem beboere genhuset i botilbuddet Lionslunds bygninger, som er blevet ledige, da Brøndby Kommune i april åbnede Strandboligerne, som er 38 nye almene boliger til borgere med særlige behov.

Når Enghusene står færdige, har Brøndby Kommune i alt 77 moderne boliger til nogle af de mest udsatte borgere.

Kontakt

Social- og Sundhedsforvaltningen

Brøndby Rådhus
Park Allé 160
2605 Brøndby

Tlf. 43 28 28 28

Fax 43 43 65 43

social@brondby.dk

Sidst opdateret den 28. juni 2024
Skrevet af Brøndby Kommune