Omlægning af Dyregården Søholt til besøgsgård

Kommunalbestyrelsen har besluttet, at Dyregården Søholts fritidstilbud lukker pr. 1. juli 2024. Dyregården vil fortsat fungere som besøgsgård for institutioner og borgere, men med andre åbningstider.

Kommunalbestyrelsen besluttede på dets møde den 19. juni 2024, at Dyregården Søholts fritidstilbud lukker pr. 1. juli 2024. Dyregården vil fortsat fungere som besøgsgård for institutioner og borgere som hidtil. Dog med andre åbningstider.

Baggrunden for beslutningen er, at Dyregården over en længere periode har haft en uholdbar drift og økonomisk situation, hvor Dyregården både har fungeret som en besøgsgård og et fritidstilbud til børn og unge.

Dyregårdens medlemmer vil derfor modtage brev fra kommunen om, at fritidstilbuddet lukker.

Dyregården holder i øvrigt lukket i uge 27 – 32, så personalet kan holde ferie.

Indsatser i den kommende tid

I den kommende tid vil forvaltningen og Kommunalbestyrelsen arbejde videre med Dyregården. Forvaltningen vil blandt andet undersøge, hvad det vil kræve at etablere et tilbud for mindre grupper af særligt sårbare børn, der har brug for specialiserede indsatser på Dyregården Søholt. Det kan fx være et tilbud, hvor børnene kan komme i dagtimerne sammen med særligt kvalificeret personale fra dagtilbud og skoler mv.

Derudover vil der blive lavet en bygningsgennemgang af Dyregårdens lokaler, og der oprettes et brugerråd for Dyregården. Dertil kigges der på tidligere visionsplaner for gården.

Alle indsatserne har det formål at sikre en bæredygtig og stabil drift for Dyregården i fremtiden.

Fritidsvejledning til medlemmer

Børne-, Kultur- og Idrætsforvaltningen vil være behjælpelig med at finde andre fritidstilbud til medlemmerne af Dyregården. Det gælder både i sommerferien og efter ferien. Derfor vil kommunens skole-fritidsvejleder kontakte alle medlemmer med henblik på at finde et andet tilbud, som det enkelte medlem kan benytte sig af fremover.

Kontakt

Børne-, Kultur- og Idrætsforvaltningen

Brøndby Rådhus
Park Allé 160
2605 Brøndby

Tlf. 43 28 28 28

born@brondby.dk

Åbningstider

Mandag - onsdag: Kl. 09.00 - 13.00
Torsdag: Kl. 13.00 - 17.30
Fredag: Kl. 09.00 - 12.00

Telefontider

Mandag - onsdag: Kl. 09.00 - 14.30
Torsdag: Kl. 13.00 - 17.30
Fredag: Kl. 09.00 - 12.00

Undgå lang ventetid i telefonen 

Sidst opdateret den 20. juni 2024
Skrevet af Brøndby Kommune