Partnerskab skal fremme børn og unges trivsel og adgang til fællesskaber i fritiden

Brøndby Kommune og Red Barnet Vestegnen har indgået et 3-årigt partnerskab, som har til formål at fremme og styrke trivslen blandt Brøndbys børn og unge. Samarbejdet sætter primært fokus på 5-17 årige børn og unge.

Brøndby Kommune har en ambition om, at flere børn og unge har en god og tryg barndom og ungdom, hvor de oplever trivsel, og er en del af positive fællesskaber. Denne ambition er et centralt element i kommunens børne- og ungepolitik, sundhedspolitikken samt Bevæg dig for livet-visionen. Samtidig understøtter ambitionen Red Barnets mål om, at ingen børn og unge skal mistrives eller stå alene.

For det har store konsekvenser, når det ikke lykkes at forebygge og håndtere mistrivsel og ensomhed. Udfordringen med stigende mistrivsel kan Brøndby Kommune ikke løfte alene, og derfor har kommunen nu udvidet et eksisterende partnerskab med Red Barnet Vestegnen, som skal sikre, at flere børn og unge i udsatte positioner bliver en del af et fællesskab i fritiden.

Følgevenner og familieoplevelsesklubber skal understøtte vejen ind i positive fællesskaber

Udvidelsen af partnerskabet betyder blandt andet, at kommunens følgevensordning fortsætter i yderligere tre år. Siden 2017 har Brøndby Kommune samarbejdet med Red Barnets lokalforening på Vestegnen om at give børn og unge i udsatte positioner bedre muligheder for at blive en del af et fællesskab i deres fritid. Gennem frivillige følgevenner er børn, unge og familier blevet guidet og understøttet til at blive en del af et fællesskab i fritidslivet – i spejderforeningen, på musikskolen eller i en idrætsforening.

Samtidig udvides partnerskabet med Red Barnet Vestegnen til også at omfatte familieoplevelsesklubber. Familieoplevelsesklubberne skal skabe positive oplevelser for børn i udsatte positioner og deres forældre, for hvem der ofte ikke er råd eller overskud til at give deres børn oplevelser eller indgå i fællesskaber i fritiden.

Og partnerskabet glæder Maja Højgaard, borgmester i Brøndby Kommune:

”De næste tre år øger vi indsatsen med at sikre adgang til gode og udviklende fællesskaber for børn og unge i udsatte positioner. Deltagelse i fællesskaber i fritiden er vigtigt for børn og unges trivsel og udvikling. I en tid med øget ensomhed er det vigtigt vi skaber flere muligheder for venskaber og at børn lærer sociale færdigheder og oplever successer. Jeg er så glad på vores børn og unges vegne for, at vi i Brøndby Kommune nu udvider og forlænger det gode samarbejde med Red Barnet Vestegnen.” siger Maja Højgaard.

Formand for Red Barnet Vestegnen, Jesper Bagger Sørensen, ser også frem til det fortsatte samarbejde:

”Red Barnet Vestegnens lokalforening har i en årrække haft et godt og konstruktivt samarbejde med Brøndby Kommune om følgevensindsatser for børn og unge i udsatte positioner. Vi glæder os derfor meget til at udvide rammerne for samarbejdet til også at omfatte Red Barnets familieoplevelsesklubber. Formålet er at nå ud til endnu flere børn og familier, og skabe gode oplevelser i trygge fællesskaber”, siger Jesper Bagger Sørensen, som også fremhæver vigtigheden af de frivilliges arbejde:

”Netop frivilligheden er helt afgørende for Red Barnet Vestegnen lokalforenings aktiviteter, og derfor har vi skarpt fokus på samarbejde med lokale virksomheder og erhvervsnetværk, som en vigtig kilde til rekruttering af endnu flere dygtige og kompetente frivillige”, siger Jesper Bagger Sørensen.       

Partnerskabet mellem Brøndby Kommune og Red Barnet Vestegnen træder i kraft 1. juli og løber frem til udgangen af juni 2027.

Kontakt

Børne-, Kultur- og Idrætsforvaltningen

Brøndby Rådhus
Park Allé 160
2605 Brøndby

Tlf. 43 28 28 28

born@brondby.dk

Åbningstider

Mandag - onsdag: Kl. 09.00 - 13.00
Torsdag: Kl. 13.00 - 17.30
Fredag: Kl. 09.00 - 12.00

Telefontider

Mandag - onsdag: Kl. 09.00 - 14.30
Torsdag: Kl. 13.00 - 17.30
Fredag: Kl. 09.00 - 12.00

Undgå lang ventetid i telefonen 

Sidst opdateret den 28. juni 2024
Skrevet af Brøndby Kommune