Brøndby Kommune, AKF og Sampension ønsker i fællesskab at udvikle Fremtidens Brøndby Strand

Brøndby Kommune har i samarbejde med ejendoms- og udviklingsselskabet AKF og pensionsselskabet Sampension ansøgt Ankestyrelsen om tilladelse til at etablere et arealudviklingsselskab.

Ambitionerne er store for det 20-årige byudviklingsprojekt ”Fremtidens Brøndby Strand”, der skal forvandle et område på ca. 250.000 m2 og skabe en sammenhængende bydel med mere liv og større variation i bybilledet.

Som et vigtigt skridt i denne proces har Brøndby Kommune i samarbejde med ejendoms- og udviklingsselskabet AKF og pensionsselskabet Sampension ansøgt Ankestyrelsen om tilladelse til at etablere et arealudviklingsselskab. Først når denne tilladelse foreligger, og en række igangværende tekniske undersøgelser er gennemført, kan parterne træffe endelig beslutning om at igangsætte byudviklingen.

Boligvariation og mangfoldighed i fokus

Et afgørende mål for byudviklingsprojektet er at sikre Brøndby Strand et varieret boligudbud bestående af forskellige ejerformer og boligstørrelser, der imødekommer forskellige behov. Her vil der særligt være fokus på at øge antallet af ejer- og andelsboliger i området, samtidig med at der også vil komme private lejeboliger, seniorboliger og nye almene boliger.

Maja Højgaard, borgmester i Brøndby Kommune, udtaler: ”Det har stor betydning for os at kunne give Brøndby Strand et samlet løft, der kommer både nuværende og fremtidige beboere og virksomheder til gode. Specielt bymidten trænger til nyt liv. Netop derfor har det været vigtigt for os at finde den helt rigtige samarbejdspartner.”

Et stærkt samarbejde for Fremtidens Brøndby Strand

Et vellykket byudviklingsprojekt kræver tre ting for at lykkes: Visioner, samarbejde og tid. Visionerne for ”Fremtidens Brøndby Strand” omfatter bl.a. etablering af ny detailhandel, ny skole, nyt byliv, ny infrastruktur og ca. 2.200 nye boliger.

Med ansøgningen til Ankestyrelsen om etablering af et arealudviklingsselskab ønsker kommunen at gå sammen med private parter for i fællesskab at tage ansvar for byudviklingen. I det planlagte selskab vil Brøndby Kommune eje 50 %, mens AKF og Sampension deler de resterende 50 % i et fælles selskab.

Torbjørn Lange, chef for ejendomme og infrastruktur i Sampension, udtaler: ”Bydelen har et kæmpe potentiale – med strand og skov i nærheden og med en beliggenhed 12 km fra centrum af København. Vi ser frem til, ved hjælp af langsigtede investeringer, at kunne løfte kvaliteten af ikke mindst bymidten samt sikre fokus på bæredygtigt byggeri og biodiversitet i området.”

Ino Dimsits, administrerende direktør i AKF, tilføjer: ”Vi har allerede gode erfaringer med byudvikling i Brøndby Kommune, så vi glæder os til at bidrage til opførelsen af nye, attraktive boliger og til at indgå som medejer og partner i et arealudviklingsselskab. Vi håber også at kunne trække på vores erfaringer fra bl.a. vores kulturhus Kernen i Kirkebjerg og ser frem til at være med til at skabe stærke fællesskaber og større sammenhængskraft på tværs af almene og private matrikler.”

Tid og tålmodighed

Og så er der det med tiden. Brøndby Kommune har allerede været igennem en længere proces og dialog med forskellige investorer og er meget tilfredse med samarbejdet med AKF og Sampension. Om det lykkes at stifte det ønskede arealudviklingsselskab, vil de kommende måneder vise. Hvis alt forløber som forventet, regner parterne med at kunne indgå en aftale i begyndelsen af 2025. Inden da skal en række tekniske undersøgelser dog færdiggøres for at sikre, at projektets økonomi hænger sammen. Derudover kræver stiftelsen af arealudviklingsselskabet godkendelse fra både Ankestyrelsen og Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Torbjørn Lange, Head of Real Estate & Infrastructure i Sampension, Maja Højgaard, borgmester i Brøndby Kommune, Ino Dimsits, CEO i AKF.

For yderligere info kontakt:

Maja Højgaard, Borgmester i Brøndby Kommune: +45 27 24 38 04
Torbjørn Lange, Head of Real Estate & Infrastructure i Sampension: +45 77 33 18 77
Ino Dimsits, CEO i AKF: +45 21 73 20 31

Kontakt

Fremtidens Brøndby Strand Sekretariat

Brøndby Rådhus
Park Allé 160
2605 Brøndby

Har du en idé eller spørgsmål, så skriv til
TMF-FremtidensBST@brondby.dk

Træffetider i Strandboxen

Strandboxen er de gule containere ved Kulturhuset Brønden

Mandage: 13.00 - 16:00
Torsdage: kl. 13:00 - 16:00

Sidst opdateret den 25. september 2024
Skrevet af Brøndby Kommune