Ny borgmester i Brøndby lander bredt forlig med fokus på børn og ældre
Seks ud af syv partier står bag budgetaftalen for Brøndby Kommune for 2025. Aftalen tilfører blandt andet flere midler til dagtilbud, ældre og vedligeholdelse af kommunens bygninger som fx skoler eller ældrecentre.
Socialdemokratiet, Enhedslisten, Venstre, SF, Dansk Folkeparti og Elif Demir Gökce (U.P), står bag budgetaftalen for Brøndby Kommune for 2025 med Brøndbys nye borgmester Maja Højgaard for bordenden.
Det er en ansvarlig aftale for 2025-2028, som sikrer balance på økonomisk pressede områder, men som også tilfører midler, så Brøndby kan levere moderne løsninger på de største udfordringer i borgernes liv og byens udvikling.
Aftalen indeholder en række løsninger og herunder fremhæves tre fokusområder.
Trivsel hos de små tages alvorligt
I budgettet investeres der markant i de små børn, fordi Brøndby tager trivselskrisen alvorligt og prioriterer den tidlige indsats i vores dagtilbud. Derfor afsættes der markant flere midler til indsats for børn i 0-6 årsalderen i sårbare positioner. Det skal sikre, at børnene får den rette indsats tidligt og samtidig forebygge, at børnenes udfordringer ikke forstærkes i takt med deres udvikling og alder.
For at sikre, at pengene på området bruges mest effektivt, ændres åbningstiden i daginstitutionerne. I dag har Brøndby længere åbningstider end flere af vores nabokommuner, men det er kun få børn, som er i daginstitutionerne i ydertiderne. Fremover vil der være åbent fra kl. 6.45 til kl. 17 mandag til torsdag og kl. 6.45 til kl. 16.30 om fredagen i de fleste daginstitutioner. Nogle forældre har brug for at kunne aflevere tidligere end det, eller at hente senere. Derfor vil der fremover være fem daginstitutioner, som er åbne fra 6-17 hver dag. Det gælder Tranehaven i Brøndbyvester, Nordstjernen og Hyldebakkegård i Brøndbyøster og Nattergalen og Påfuglen i Brøndby Strand. De fem institutioner er valgt ud fra, at alle familier i Brøndby skal have en institution med længere åbningstider inden for en kort og overskuelig afstand.
Kvalificeret personale til vores ældre
Faglært personale er i disse år en knap ressource. I dette års budgetforlig har det derfor været en høj prioritet at afsætte midler, så det kan blive nemmere at rekruttere personale. Med budgetforliget gives der et lønløft til ældreplejen på 5 mio. kr. Dette lønløft er en forudsætning for at sikre, at Brøndby lønmæssigt er på niveau med øvrige Vestegnskommuner.
Vedligeholdelse af bygninger
Mange af vores kommunale bygninger blev opført i 1960’erne og 1970’erne. Det betyder, at de i stigende grad trænger til vedligeholdelse og renovering. I sidste års budgetaftale blev der reserveret en pulje til skolerne i 2026 og 2027. I dette års budget er der lavet en ny ekstraordinær pulje på 18,5 mio. kr. i 2025 til bæredygtig vedligeholdelse. Derudover er der afsat endnu flere midler i de øvrige budgetår. Det skyldes, at kommunalbestyrelsen har besluttet at gennemføre en grundig gennemgang af alle de kommunale bygninger i 2024 og 2025. Når resultatet af disse undersøgelser er klar, skal puljen prioriteres til de bygninger, hvor der er størst behov.
Se tallene og aftalen bag budgetforliget
Kontakt
Staben for Politik og Organisation
Brøndby Rådhus
Park Allé 160
2605 Brøndby
Tlf. 43 28 28 28