Klimasikring i Brøndby: Klar til fremtidens massive regn

HOFOR, Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, er færdig med at lægge store rør i jorden, som skal være med til at lede regnvand væk fra det nye byområde Kirkebjerg.

Brøndby Kommune fortsætter efterfølgende den grønne udvikling af området, og i torsdags sagde de kommunen og forsyningsselskabet tak for tålmodigheden til beboerne.

Klimasikring slider på lokalområdets tålmodighed og pladsdeling. Store gravemaskiner og kringlede omkørsler har nemlig været hverdagskost for beboerne i godt to år i området ved Kirkebjerg i Brøndby. Nu er de store rør lagt i jorden og klar til at rumme store regnmængder.

Klimasikring tager tid og fylder i bybilledet – for en stund

HOFOR og Brøndby Kommune havde torsdag inviteret beboere og virksomheder til fortovsarrangement for både at takke for tålmodigheden og for at fortælle meget mere om, hvad der er blevet lavet af klimasikringsindsatser og nye tiltag i området.

Selve asfalteringen af Kirkebjerg Parkvej er færdig til november i år, hvor den eksisterende busrute også kommer tilbage på vanlig rute.

Underjordisk bassin og store rør forebygger mod oversvømmelser

Bydelen er gjort klar til at håndtere mere regn, som kommer med klimaforandringer. HOFOR har bygget et stort underjordisk bassin, som kan tilbageholde vand, og gravet store rør ned, så området er bedre sikret mod oversvømmelser. I alt 800 meter regnvandsrør på knapt en meter i diameter er lagt fire meter under jorden.

Styr på vand til de mange nye beboere

Udover klimasikring af området har HOFOR ved samme lejlighed også lagt kilometervis af nye og større drikkevandsrør på Kirkebjerg Parkvej samt på sidevejene. Det er for at sikre stabil vandforsyning til alle nuværende og kommende bygninger.

Det har været nødvendigt at lægge større vandrør ind til boligerne, da befolkningens størrelse er kraftigt stigende i bydelen. Bydelen, som er et tidligere industriområde, har dermed fået et afgørende fundament for at udvikle sig til et tiltrækkende boligområde for tilflyttere. Det er HOFOR stolt af at have været med til:

”Vi er glade for at have gjort det muligt for Brøndby Kommune at fortsætte udviklingen af bydelen og være med til at sikre området bedre mod fremtidens vejr,” lyder det fra Søren Birch, direktør for Byggeri & Anlæg i HOFOR

Nyt byområde med grønne værdier

Maja Højgaard, borgmester i Brøndby, takkede i sin tale HOFOR for det gode samarbejde og rettede en særlig tak til beboerne i Kirkebjerg:

”Det er en stor og kompliceret affære at lave et helt nyt byområde, både når det handler om arbejdet under og over jorden. Men nu er vi næsten i mål, og Kirkebjerg er blevet en flot bydel, som jeg synes, vi i fællesskab har god grund til at være stolte af. Det er dejligt at se, hvordan fokus på det grønne og fællesskaber er værdier, vi har tilfælles med vores mange nye samarbejdspartnere i Kirkebjerg.”

Bydelen Kirkebjerg i Brøndby er gjort klar til at håndtere mere regn. HOFOR har bygget et stort underjordisk bassin, som kan tilbageholde vand, og gravet store rør ned, så området er bedre sikret mod oversvømmelser. I alt 800 meter regnvandsrør på knapt en meter i diameter er lagt fire meter under jorden.
Der var is, kaffe og skulderklap til beboerne samt taler af Brøndbys borgmester, Maja Højgaard, og direktør Søren Birch fra HOFOR foran Kultur- og Aktivitetshuset Kernen - foruden børneaktiviteter og udstillinger om fornyelsen i området .
Børnene i Kirkebjerg fik til naboarrangementet lært om at spare på vandet gennem leg sammen med vandskurken.
Brøndbys borgmester, Maja Højgaard, var rundt og snakke med beboere til naboarrangement i Kirkebjerg.
"Vi er glade for at have gjort det muligt for Brøndby Kommune at fortsætte udviklingen af bydelen og være med til at sikre området bedre mod fremtidens vejr”, sagde Søren Birch, direktør for Byggeri & Anlæg i HOFOR, mens borgmester Maja Højgaard holdt sig klar til sin tale.

Kontakt

Klima og Miljø

Teknik- og Miljøforvaltningen

Brøndby Rådhus
Park Allé 160
2605 Brøndby

Tlf. 43 28 24 35

miljo@brondby.dk

Åbningstider

Mandag - onsdag: Kl. 09:00 - 13:00
Torsdag: Kl. 13:00 - 17:30
Fredag: Kl. 09:00 - 12:00

Telefontider

Mandag - onsdag: Kl. 09:00 - 14:30
Torsdag: Kl. 13:00 - 17:30
Fredag: Kl. 09:00 - 12:00

Sidst opdateret den 20. september 2024
Skrevet af Brøndby Kommune