Brøndby Kommune undersøger permanente løsninger for Langbjergs brugere

Kommunalbestyrelsen har besluttet, at der skal findes en permanent løsning for Langbjergs brugere. Det vurderes nemlig, at det er for dyrt at renovere Langbjerg.

I foråret viste undersøgelser gennemført af Teknologisk Institut for høj koncentration af skimmel udvalgte steder i Langbjergbygningen, Ungehuset og i Langbjerg Hallen. Brøndby Kommune igangsatte derfor en omfattende akuthåndtering med skimmelsanering og løbende målinger af skimmelniveauerne. Målingerne gennemføres fortsat løbende for at sikre, at brugerne af Langbjerg ikke udsættes for sundhedsskadelig skimmel.

Samtidig er der fundet og igangsat renoveringsløsninger, der de førstkommende år skaber et sundt og sikkert arbejds- og opholdsmiljø i bygningen. Der er tale om midlertidige renoveringsløsninger.

De kommende år skal der findes gode permanente løsninger for Langbjergs brugere

Kommunalbestyrelsen besluttede på deres møde i går, at der ikke skal udføres en totalrenovering af Langbjerg. Det skyldes, at en totalrenovering ikke vurderes at være en økonomisk forsvarlig løsning. Holmsgaard Ingeniører har gennemgået Langbjerg og estimeret, at en samlet renovering vil koste minimum 440 mio. kroner. Langbjerg har ikke en bygningsfysisk eller bevaringsværdig kvalitet, der berettiger en renovering i den størrelsesorden. 

Derfor skal der nu findes permanente løsninger for Langbjergs brugere. Brugergrupperne på Langbjerg er JAC Vestegnen, Børnehuset Nattergalen, Jobcentret, Ungehuset og fritidsbrugerne. 

For at finde de bedst mulige løsninger har Brøndby Kommune nu nedsat et projekt, hvor formålet er at finde mulige permanente løsninger for hver af Langbjergs brugergrupper. Direktionen er styregruppe, og der etableres en projektgruppe for hver af de fem brugergrupper. Løsningsmulighederne forventes bl.a. at omfatte nybyggeri, ombygning af eksisterende kommunale ejendomme og/eller leje af lokaler. 

Forventningen er, at alle brugerne af Langbjerg kan flytte til nye permanente løsninger inden for de næste max. 4-6 år. Der bliver lagt vægt på en bred inddragelse, som er en vigtig del af afklaringen af permanente løsninger for de enkelte brugere af bygningen.

Kontakt

Teknik- og Miljøforvaltningen

Brøndby Rådhus
Park Allé 160
2605 Brøndby

Tlf. 43 28 24 10

teknik@brondby.dk

Åbningstider

Mandag - onsdag: Kl. 09.00 - 13.00
Torsdag: Kl. 13.00 - 17.30
Fredag: Kl. 09.00 - 12.00

Telefontider

Mandag - onsdag: Kl. 09.00 - 14.30
Torsdag: Kl. 13.00 - 17.30
Fredag: Kl. 09.00 - 12.00

Sidst opdateret den 10. oktober 2024
Skrevet af Brøndby Kommune