Orientering om Kirkebjerg Gårdhave

Region Hovedstaden og Brøndby Kommune ser forskelligt på, hvordan man som myndighed skal behandle et byggeri på en forurenet grund. Det har nu afstedkommet, at regionen ønsker, at få Ankestyrelsen til at indlede en tilsynssag over for Brøndby Kommune.

Region Hovedstaden ønsker at få Ankestyrelsen til at indlede en tilsynssag over for Brøndby Kommune angående Kirkebjerg Gårdhave.

Regionens fremstilling af sagen kan læses på regionens hjemmeside via dette link:

Møde i miljø- og klimaudvalget den 23. oktober 2024 (regionh.dk)

Brøndby Kommunes holdning til sagen

Kirkebjerg Gårdhave er bygget i et gammelt industrikvarter. Det betyder, at der er stillet ekstra krav til bebyggelsen om overvågning af indeklimaet.

Bygherre har netop installeret et ventilationsanlæg i nogle mindre rum ved siden af rampen til parkeringskælderen. Det skyldes, at der ved en rutinemåling i maj måned i år er blevet målt en lidt for høj koncentration af klorerede opløsningsmidler i rummene, som bruges til teknik og cykelparkering.

Brøndby Kommune vil gerne slå fast, at der, på trods af målingerne, ikke er nogen sundhedsrisiko for de borgere, der bor i Kirkebjerg Gårdhave. Inden byggeriet blev sat i gang, blev grunden renset, der hvor den var forurenet, og den jord, der ligger på alle udearealer, er tilkørt ren jord.

Den forurening, bygherren måler lige nu i kælderrummene, kommer fra den ubebyggede nabogrund Kirkebjerg Parkvej 8, som er en gammel forurenet industrigrund. Ejerne af denne grund arbejder på at finde en permanent løsning.

Den ventilation, der er blevet sat op, sørger for, at der hele tiden kommer frisk luft i kælderrummene og det løser problemet. De foreløbige målinger er allerede meget bedre, og i løbet af nogle uger har bygherre nye målinger på luftkvaliteten og forventer, at alt er tilbage ved normalen.

Brøndby Kommune har en god og konstruktiv dialog med bygherre og bliver løbende holdt orienteret om nye målinger.

Kontakt

Klima og Miljø

Teknik- og Miljøforvaltningen

Brøndby Rådhus
Park Allé 160
2605 Brøndby

Tlf. 43 28 24 35

miljo@brondby.dk

Åbningstider

Mandag - onsdag: Kl. 09:00 - 13:00
Torsdag: Kl. 13:00 - 17:30
Fredag: Kl. 09:00 - 12:00

Telefontider

Mandag - onsdag: Kl. 09:00 - 14:30
Torsdag: Kl. 13:00 - 17:30
Fredag: Kl. 09:00 - 12:00

Sidst opdateret den 16. oktober 2024
Skrevet af Brøndby Kommune