Gå til hovedindhold

Nytårsfest for økologien i Brøndby Kommunes køkkener

Bælgfrugter og farvestrålende grøntsager var i centrum, da 40 medarbejdere fra kommunens offentlige køkkener var til smagfuld Nytårskur. 

31. jan. 2025

Køkkenpersonale fra kommunens børnehaver, ældrecentre og JAC-Vestegnen var i slutningen af januar inviteret til fejring af samarbejdet mellem Meyers Madhus og Brøndby Kommunes offentlige køkkener om at fremme økologien og servere velsmagende, sund mad. 

Til nytårskuren blev der bl.a. udvekslet fif til, hvordan de sunde bælgfrugter kan blive en fast del af madplanerne, og medarbejderne sendt ud på en smagsrejse for at teste, hvordan fx et lille pift af eddike i ærtemosen, kan gøre en kæmpe forskel for smagsoplevelsen. 

Køkkenmedarbejderne gik begejstrede til smagsprøverne, for de ved, hvordan maden skal smage, hvis det skal blive en succes på hjemmefronten. Målet er, at maden i de offentlige køkkener er både sundt. Økologisk og lækkert. 

Med til nytårskuren var også Syed Aejaz Haider Bukhari, der er viceborgmester i Brøndby Kommune. Han takkede bl.a. medarbejderne i kommunens køkkener for den store indsats med at omlægge køkkenindkøb til mere økologi og få flere grøntsager og bælgfrugter ind i maden.

”I Brøndby Kommune vil vi gerne understrege vigtigheden af, at vores ansatte og vores borgere tilbydes sund, grøn og nærende mad. Det gør vi ved at have en ambitiøs klimaplan, hvor økologi og klima er på dagsordenen. Blandt andet er det et mål i klimaplanen, at alle køkkener har Det Økologiske Spisemærke i sølv i 2025 og guld i 2030. Jeg ved, at stort set alle køkkener i kommunen indtil videre har nået målet. Det synes jeg, er supergodt klaret,” sagde Syed Aejaz Haider Bukhari til de fremmødte.

Brøndby Kommune har indgået en treårig aftale med Meyers Madhus om at styrke økologi i de offentlige køkkener. Aftalen indeholder løbende rådgivning, fire årlige netværksmøder og en årlig økologi- og klimarapport for hvert køkken. 

På tværs af daginstitutionerne er andelen af økologi i gennemsnit steget fra 61% i 2022 til 87% i 2024. I samme periode har de tre køkkener i gennemsnit reduceret deres klimaaftryk med 19,1%.

Kontakt

Klima og Miljø

Teknik- og Miljøforvaltningen

Brøndby Rådhus
Park Allé 160
2605 Brøndby

Telefon: 43 28 24 35

E-mail: miljo@brondby.dk

Åbningstider

Mandag - onsdag: 09:00 - 13:00
Torsdag: 13:00 - 17:30
Fredag: 09:00 - 12:00

Telefontider

Mandag - onsdag: 09:00 - 14:30
Torsdag: 13:00 - 17:30
Fredag: 09:00 - 12:00

Sidst opdateret: 14. februar 2025