Ledelsesgrundlag for Brøndby Kommune
"Ledelse i fællesskab" er Brøndby Kommunes ledelsesgrundlag, som er udarbejdet i forlængelse af Brøndby Kommunes første samlede strategi – Brøndby 2030.
Børne-, Kultur- og Idrætsforvaltningen er den ene af tre forvaltninger i Brøndby Kommune. Forvaltningens arbejder med en bred vifte af kommunale tilbud og indsatser for børn og unge i alderen 0-18 år samt kulturelle og idrætslige indsatser for borgere i alle aldre.
Børne-, Kultur- og Idrætsforvaltningen har ansvaret for kommunale tilbud og indsatser for børn og unge i alderen 0-18 år samt kulturelle og idrætslige indsatser for borgere i alle aldre. Forvaltningen har blandt andet ansvar for sundhedspleje, dagtilbud, folkeskoler, fritidsordninger, fritidsklubber, Ungdoms- og Musikskolen, kulturhusene, bibliotekerne og understøttelsen af det frivillige foreningsliv.
Forvaltningen har indsatser i forhold til sårbare børn og unge med særlige behov, ligesom vi arbejder med indsatser over for børn og unge med nedsat fysisk og/eller psykisk funktionsevne med udgangspunkt i Barnets Lov.
Forvaltningen forebygger kriminalitet og støtter børn og børnefamilier med forskellige udfordringer i forhold til trivsel, udvikling og læring.
Direktør Bente Skovgaard Kristensen
Sekretariat Sekretariatschef Thomas Rasmussen
Kultur, Idræt og Fritid Chef Morten Grubbe
Sundhedspleje, Dagtilbud og Pladsanvisning Chef Marie Kirstine Hvolris
Skoler og Uddannelse Chef Vacant
Børn, Unge og Forebyggelse Chef Michael Trøjborg Thomsen
Området omfatter kulturhusene, biblioteksområdet, Forstadsmuseet, Ungdoms- og Musikskolen og Dyregården Søholt.
Området omfatter derudover administration af lokaler til foreningsbrug samt udvikling af kultur-, idræts- og fritidstilbud til alle borgere i tæt samarbejde med kommunens foreninger og frivillige.
Området omfatter sundhedsplejen, daginstitutioner, dagplejen og pladsanvisning, og har til formål at fremme børns sunde trivsel, udvikling, dannelse og læring samt sikre at kommunens børn får plads i dagtilbud inden for pasningsgarantien.
Sundhedsplejen har kontakt til alle familier med børn og følger dem fra graviditet til børnene forlader folkeskolen. Ligeledes har sundhedsplejen andre særlige tilbud såsom mødregrupper, sundhedsklinik samt særlige tilbud til unge familier og mødre med særlige behov.
I dagtilbuddene arbejder vi med pædagogiske læreplaner og målrettede aktiviteter samt udviklende læringsmiljøer i alle dagtilbud. Udover at drive og udvikle kommunens dagtilbud fører vi tilsyn med såvel egne som private dagtilbud.
Området omfatter skoler og skolefritidsordninger og Uddannelsesvejledning Brøndby (UVB).
Udover at drive skolerne arbejder vi med pædagogisk udvikling, metodeudvikling, kvalitetsudvikling og er ansvarlige for, at samarbejdet med øvrige kommuner i forhold til børn med specielle undervisningsbehov fungerer optimalt.
Uddannelsesvejledningen (UVB) er også en del af den koordinerede ungeindsats (KUI), der har fokus på at understøtte de unge i ungdomsuddannelse og beskæftigelse, samt at koordinere, hvis der er flere indsatser omkring den enkelte unge.
Området for Børn, Unge og Forebyggelse omfatter Børn, Unge og Familie, herunder myndighedsfunktionen samt de udførende enheder Unge- og Familieteamet og Døgninstitutionen. Området omfatter også Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (PPR), Den koordinerede ungeindsats (KUI) samt SSP og Ungeenheden.
Området omfatter således flere forskellige fagområder, der alle arbejder med forbyggende og tværgående indsatser.
Hos Børn, Unge og Familier arbejder vi med sårbare børn og unge med særlige behov, og med indsatser over for børn og unge med nedsat fysisk og/eller psykisk funktionsevne med udgangspunkt i Barnets Lov.
Unge- og Familieteamet varetager en række indsatsformer for unge, familier og deres børn. Desuden driver vi Døgninstitutionen, der er en social pædagogisk døgninstitution for unge med psykosociale problemstillinger.
Hos PPR arbejder vi med tilbud til alle børn og unge mellem 0-17 år og deres familier. Det omfatter blandt andet rådgivning og vejledning om pædagogiske overvejelser og metode- og materialevalg, faglig vurdering af småbørns, enkelte elevers eller klassers muligheder, og rådgivning af forældre og elever.
I KUI – Den koordinerende ungeindsats – understøtter vi, at alle unge under 25 år bliver parate til at gennemføre en ungdomsuddannelse og/eller komme i beskæftigelse. KUI-sekretariatet varetager bl.a. opgaver relateret til uddannelsesindsatser på tværs af kommunens forvaltninger, ungeguideordningen og samarbejdet mellem Brøndby Kommune og Den Forberedende Grunduddannelse (FGU).
SSP og Ungeenheden er også en del af området, der arbejder med forebyggende og tværgående indsatser.
SSP er det tværfaglige samarbejde mellem skolerne, de sociale myndigheder og politiet om at forebygge kriminalitet blandt børn og unge. Samarbejdet sikrer helhedsorienterede, forebyggende initiativer i forhold til kriminalitetstruede børn og unge i hele kommunen.
Ungeenheden, arbejder med forebyggende indsatser i bredeste forstand, herunder kriminalitetsforebyggelse. Ungeenheden arbejder med en bred målgruppe. Målgruppen strækker sig fra 13 til 30 år med særligt fokus på unge med bekymrende adfærd.
Sekretariatet har ansvaret for den politiske betjening, koordinering og samarbejde på tværs af forvaltningens fagområder. Sekretariatet udfører også drifts- og udviklingsopgaver på tværs af forvaltningens ansvarsområder.
Direktør
Tlf. 43 28 28 28
"Ledelse i fællesskab" er Brøndby Kommunes ledelsesgrundlag, som er udarbejdet i forlængelse af Brøndby Kommunes første samlede strategi – Brøndby 2030.
Bente Skovgaard Kristensen
Direktør
Park Allé 160
2605 Brøndby
Tlf. 43 28 28 28