Arbejder du på en skole eller institution, kan du her finde tips til sortering, pædagogisk materiale om affaldssortering og praktisk information om tømmedage og beholdere.
Brøndby Kommune har fokus på at genanvende ressourcer. Derfor sorterer vi affald på de kommunale institutioner og skoler.
Arbejder du på en skole eller institution, kan du her finde tips til sortering, pædagogisk materiale om affaldssortering og praktisk information om tømmedage og beholdere.
Der er forskellige intervaller for tømning af jeres beholdere. I kan finde de præcise datoer for tømninger i kommunens affaldskalender.
Bestil beholdere, plakater og klistermærker
For at gøre det nemt at sortere jeres affald, har vi lavet en sorteringsplakat, som I kan hænge op i jeres køkken og andre steder, hvor I sorterer affald. Plakaten viser billeder af alle de relevante affaldstyper.
Affaldsteamet har leveret beholdere med klistermærker til køkkener og lokaler. Mangler I beholdere, plakater eller klistermærker til jeres beholdere, kan I kontakte os på mail affald@brondby.dk
Bestil grønne poser til madaffald
Når I mangler nye grønne poser til de små madkurve, kan I bestille dem ved at skrive en mail til sopmo@brondby.dk.
Poser til den store madbeholder i køkkenet, skal I selv købe via prisme. Madaffaldsposer 20 stk. pr. rulle grøn ABE-1999901471.
Tekstiler
Plettede, hullede og ødelagte tekstiler skal sættes ud til storskrald. Kom dem i en rød pose og bind knude på.
Når I har brug for en ny rulle, hænger I en pose under låget på papbeholderen, så lægger skraldemanden en rulle til jer.
Tips til leg og læring med affald
Det kan være både sjovt og lærerigt at inddrage børnene i affaldssorteringen. Børn er tit de bedste ambassadører for miljøet. Lærer vi vores børn at sortere affald i skolen og i institutionen, tager de ofte de gode vaner med hjem.
Besøg på Vestforbrænding
Vestforbrænding formidlingscenter har en række besøgstilbud for børn fra 0. klasse til 1.g. På Vestforbrænding kan de små besøge minibyen Skraldelev og lære at sortere. Større elever kan besøge det gamle kontrolrum eller prøve kræfter i WasteLab. Alle forløb involverer praktiske øvelser med fokus på ressourcer, råstoffer, affald, genanvendelse, sortering og energi.
Skoleklasser og børnehaver kan booke et besøg på genbrugsstationen. Her tager pladsformidleren eleverne med på skattejagt i affaldsbunkerne og viser dem eksempler på produkter, som er fremstillet af indsamlede genbrugsmaterialer. Kontakt Brøndby genbrugsstation for at høre mere på genbrug@brondby.dk
Pap skal være rent og tørt for at kunne genanvendes. Pap må gerne være revet i stykker, men det må ikke være vådt eller beskidt. Derfor må der ikke smides mælkekartoner, pizzabakker og andet urent pap i beholderen.
Farligt affald afleveres i den røde miljøboks. Pak affaldet i originalemballage, hvis I stadig har den. Ellers skal I pakke det ind i fx fryseposer eller glas med låg og tydeligt skrive udenpå, hvad der er i.
Jeres miljøboks bliver tømt, når I ønsker det. I skal blot sætte den røde miljøboks til farligt affald på hvilken som helst af jeres beholdere. Så tager skraldemanden miljøboksen med og stiller en ny.
I må sætte følgende typer affald ud til storskrald:
Indbo og møbler
Jern og større metalemner (max 2 meter)
Hårde hvidevarer tømt for indhold og stort elektronik – småt elektronik skal i miljøboksen
Sanitet som fx håndvask, rene toiletter og lignende
Porcelæn og keramik (i en spand, max 15 liter)
Brædder (bundtet, max 1,5 meter)
Andet brandbart som fx tekstil og småt indbo – skal pakkes i klare plastsække
Pap (bundtet, samlet i en papkasse eller beholder). Hvis du har en beholder til pap, skal den stilles ud for skel inden kl. 7 med håndtagene vendt ud mod renovationsmedarbejderen.
Ordningen omfatter ikke haveaffald, erhvervsaffald og byggeaffald, og I må ikke sætte PVC, imprægneret træ, glas-, plast- og metalemballage, småt elektronik, vinduer og spejle til storskrald. Glas-, plast- og metalemballage skal i dine affaldsbeholdere. Småt elektronik skal i miljøboksen. PVC, imprægneret træ og byggeaffald skal afleveres på genbrugsstationen.
Storskrald skal stilles klart adskilt, så det er let at se hvilket affald, I har stillet ud. I skal pakke alle mindre genstande i klare plastsække. Det sorterede affald placeres i hver sin bunke, så skraldemanden nemt kan håndtere affaldet ved afhentningen. Usorteret storskrald tages ikke med.
På Mit Affald kan du anmelde manglende affaldstømning, få en SMS forud for dit tømningstidspunkt, hente en affaldskalender for din adresse eller bestille en papbeholder.
I det vindue, der åbner, når du klikker på Mit Affald, skal du starte med at indtaste din adresse og trykke på knappen Næste, for at komme til alle mulighederne.