Brøndby kommune tilbyder et lettilgængeligt behandlingstilbud til børn og unge der oplever symptomer på, eller som er i psykisk mistrivsel, jf. sundhedslovens § 126 a.
Behandlingstilbuddet henvender sig til børn og unge mellem 5-17 år, som oplever at være i psykisk mistrivsel, og som ikke i forvejen er tilknyttet psykiatrien. Forældrene forventes at deltage i et omfang afhængigt af barnets/den unges alder og problematik.
Tegn på mistrivsel kan fx være, hvis barnet/den unge:
Ofte føler sig nedtrykt, umotiveret eller ked af det
Går med store bekymringer og tanker, der gør hverdagen svær
Viser adfærdsmæssige problemer med mange raserianfald, tit kommer op at skændes eller slås med andre eller udviser impulsivitet.
Der er mange former for psykisk mistrivsel, og det kan være svært at vide, om der er brug for at søge professionel hjælp. Forbigående mistrivsel kan være en almindelig og naturlig del af at være barn og ung. Men mistrivslen kan komme til at fylde for meget i hverdagen, så deltagelse i almindelige hverdagsaktiviteter blive udfordrende.
Kontakt PPR
Som forældre er I meget velkommen til at kontakte PPR for at høre mere om tilbuddet.
Hvis du er en ung, der er fyldt 15 år kan du også selv ringe til os.
PPR kan kontaktes telefonisk på tlf. 43 28 28 30 mandag-torsdag mellem kl. 09.00-14.00 og fredag mellem kl. 09.00-13.00.
Lettilgængeligt behandlingstilbud i PPR bygger på dokumenteret og manualbaseret behandling, og består hovedsageligt af samtaleterapi tilpasset den enkeltes behov, men kan også foregå som forældretræning. Brøndby Kommune tilbyder forløbet Mind My Mind.
Vores tilbud indeholder:
Individuel psykologbehandling for børn og unge mellem 6-16 år, der går i 0.-10. klasse.
Aktiv inddragelse af både forældre og skole for at sikre en helhedsorienteret indsats.
Hjemmearbejde og øvelser mellem sessionerne, hvilket kræver motivation og engagement fra både barnet og forældrene.
Forløbet består af op til 13 sessioner á én time hver samt én til to opfølgende sessioner. Der er typisk en uge imellem hver session, og det er vigtigt med regelmæssig deltagelse uden længere pauser som fx ved ferier.
Forældres rolle: Forældre spiller en central rolle i forløbet, og skal kunne være til stede under nogle af sessionerne. Deres engagement er også afgørende for hjemmearbejdet, især når det handler om angst, tristhed og depression. Ved adfærdsproblemer fokuseres behandlingen primært på forældrene.
Samarbejde med skolen: Skolen inddrages i forløbet efter behov og relevans.
Feedback/evaluering: Forældrene vil løbende få tilsendt materiale og spørgeskemaer via mail, som en del af behandlings-/træningsforløbet.
Praktiske detaljer: Sessionerne afholdes inden for normal arbejdstid.
Hvis du og dit barn/unge ønsker at deltage i et lettere behandlingsforløb, skal I udfylde vores henvendelsesformular eller kontakte os telefonisk på tlf. 43 28 28 30.
Efter at I har udfyldt henvendelsesformularen, vil vi kontakte jer for en første vurdering af, om vores tilbud passer til jer. Hvis vurderingen peger på, at vores tilbud kan være relevant, vil I blive inviteret til en nærmere samtale. Her vil vi tale mere detaljeret om jeres udfordringer for at afklare, om vores tilbud passer til jer.
Hvis vi sammen konkluderer, at et behandlingstilbud hos PPR er passende, vil vi gå videre med at igangsætte dette. Hvis vi vurderer, at vores tilbud ikke er det rette for jer, vil vi guide jer videre til den rette hjælp.