Vederlagsfri fysioterapi
Tilbud om vederlagsfri fysioterapi til borgere der har et varigt handicap eller en fremadskridende lidelse.
Hvem kan modtage vederlagsfri fysioterapi
Har du et svært varigt fysisk handicap, eller en fremadskridende lidelse kan du modtage træning efter henvisning fra egen læge. Blandt de mest almindelige lidelser kan nævnes:
Parkinson, sklerose, følger efter senhjerneskade, eller leddegigt. Hvis du mener at du er berettiget til vederlagsfri fysioterapi skal du kontakte din læge.
-Vederlagsfri fysioterapi er et gratis tilbud om træning og behandling som betales af den kommune du bor i. Træning og behandling foregår enten individuelt eller som holdtræning.
Om vederlagsfri fysioterapi
Diagnoser og tilstande, der er omfattet af ordningen
Ordningen om vederlagsfri fysioterapi omfatter en afgrænset gruppe af personer med
sygdomme og tilstande inden for følgende fire hoveddiagnosegrupper:
1. Medfødte eller arvelige sygdomme
2. Erhvervede neurologiske sygdomme
3. Fysiske handicap som følge af ulykke
4. Nedsat led og/eller muskelfunktion som følge af inflammatoriske gigtsygdomme.
Det skal bemærkes, at ordningen om vederlagsfri fysioterapi til personer uden svært fysisk handicap med progressiv sygdom, kun omfatter progressive sygdomme indenfor hoveddiagnosegrupperne 1, 2 og 4.
Sundhedsstyrelsen har udarbejdet en diagnoseliste som supplement til de fire hoveddiagnosegrupper, se nedenstående link i forhold til tidligere vejledning er diagnoselisten i denne vejledning suppleret med en præcisering af, hvilke diagnoser og tilstande der klassificeres
som progressive sygdomme.
De anførte diagnoser omfatter, dels diagnoser som på grund af tvivlsspørgsmål konkret
er blevet vurderet og godkendt, dels andre diagnoser som efter Sundhedsstyrelsens vurdering er omfattet af ordningen.
Diagnoser og tilstande, der ikke er omfattet af ordningen
Sundhedsstyrelsen har vurderet, at følgende diagnoser udgør de vigtigste og største diagnosegrupper/tilstande, som ikke er omfattet af ordningen:
Artrose, diskusdegeneration/diskusprolaps, osteoporose, ablatio mammae, whiplash,
bækkenløsning, hypermobilitet, fibromyalgi, myoser, Mb. Scheuermann, kroniske, erhvervede lungesygdomme fx KOL.
Funktionsnedsættelse, som følge af generel udviklingshæmning, alder eller smerter
alene, er ikke omfattet af ordningen.
Se nedenstående diagnoseliste fra Sundhedsstyrelsen:
Træningen foregår enten på hold, individuelt eller en kombination af begge dele. Hvis du af sygdomsmæssige årsager ikke har mulighed for at komme til os, kan vi ligeledes tilbyde træning i eget hjem, dette dog kun efter lægeordination.
Træningen foregår i store lyse lokaler og varetages af fysioterapeuter, samt træningsassistenter. Træningscenter Brøndby er let tilgængeligt både for gangbesværede og kørestolebrugere, derudover har vi gode parkeringsforhold.
Vi er beliggende i Brøndbyøster på Horsedammen 36A, 2605 Brøndby.
Når du modtager vederlagsfri fysioterapi på Træningscenter Brøndby forventes det, at du er motiveret for træning og udfører de hjemmeøvelser, som udleveres af terapeuten.
Vi forventer ligeledes at der meldes afbud ved sygdom, hospitalsbesøg eller lignende. Ved gentagne afbud eller tre udeblivelser uden gyldig grund vil forløbet blive afsluttet.
Du kan uafhængigt af din adresse, frit vælge hvor du vil modtage din fysioterapi. Med en lægehenvisning henvender du dig direkte til det sted du ønsker at træne, hvad enten det er i Træningscenter Brøndby eller hos den privatpraktiserende fysioterapeut.
Vederlagsfri fysioterapi er ikke omfattet af en kørselsordning, men du kan benytte Flextur.
Når din læge/speciallæge har bevilget vederlagsfri fysioterapi, skal du selv rette henvendelse til det sted du ønsker at træne.
Hvis du har et ønske om at træne i Træningscenter Brøndby, skal du i første omgang rette henvendelse til os på tlf. 43 28 21 73 eller via sikker mail: traening@brondby.dk . Hvis vi har mulighed for at varetage dit forløb, vil du kort tid efter at du har rettet henvendelse til os, blive kontaktet med tilbud om opstart enten på træningscentret eller i eget hjem.
Lægen har i henvisningen vurderet hvor det er mest hensigtsmæssigt at din genoptræning finder sted.
-Henvisningen er gyldig i et år fra udstedelsesdatoen.
Kontakt
Telefontid
Mandag til torsdag: Kl. 8.00–12.00 og 13.00–14.00
Fredag: Kl. 8.00–12.00